My yard

Jaha, då var det Tisdag igen…tvi tvi… 

Är det något som jag hatar mer än tisdagar, så är det min granne en trappa ner.
En tant-fan på 100 oljiga pannor, vars ledljus här i levnaden är att göra livet osockrat för oss ”riktiga” människor i grannskapet! Hon gnäller jämt…VARENDA DAG!
Om vi går på toa en gång klocka 23.00, ja då har vi enligt hennes utsago stått och spolat upprepade gånger 2 timmar i sträck.
Om vi har haft ett stillsamt kalas fram på småtimmarna, ja då har vi möblerat om lägenheten  04.00, mördat ett okänt antal strutsar och bjudit in på en Bar-Mitzvah för alla med en ljudvolym långt över smärtgränsen.
Hon kan ta sin förkalkade kropp och masa ut sitt ondo till en skog eller någon Ö, där hon kan leva avskilt, ostörd och ett med naturen. Jag och min sambo har således rasat in i vår tids första grannfejd.

Fralle VS Tanten…only on pay-per-wiew.Bah gaaaad, watta fight! 

Jag har en välsmord vett & etikett historik, och kommer bra överens med majoriteten personer som på något sätt har med mig att göra. Mina föräldrar har lärt mig att ha respekt för de äldre, (synd att dem inte lärde mig räkna också) och tro mig, det har jag!
Men samtidigt bör respekt förtjänas, och inte automatiskt erhållas pga en faktor som ålder, antalet hockeybilder eller storlek på pectoralis major!
Eller allra värst, en övertro på sin egen auktoritet, som i själva verket bara finns i dennes huvud.
Att vara självgod, men ändå kunna skratta åt egna brister är charmigt och intressant.
Att bara vara självgod, och dessutom tro att man är bättre än någon annan, är bara tragiskt!
Att vara en tant som gnäller på Fralle, då vet man inte vad man gett sig in på. 

You tanten, are in my yard, and I´m that big dog watching that yard! 

( Förmodligen kommer jag bara att ignorera tjötet =)

Hej då allsvenskan

Så… 

Då var denna allsvenska över.Jitex ner till Söderettan, knuffade från branten av självaste Pia Sundhage med ett försmiskat taggat Örebro KIF.I dessa tider av hat och avundsjuka har det blivit torrt i bloggen på inläggs sidan.
Torrt om inlägg var det även i ödesmatchen i går, och det är klart att man är besviken/förbannad över kommande år i träsksvampen Söderettan, men det kanske kan göra laget gott och återfå ”the force” inför 2008 års Allsvenska!
Örebro var som sagt ett bättre lag, och slog oss helt rättvist med 3-0. Då försökte jag ändå smörja Sundhage med en av hennes gamla ”Jitex-låtar”, och hon blev gladare än nyutlöst 15 åring, och vinkade frenetiskt och gjorde tummen upp åt mig! Det kan jag ge henne, hon är ändå ett varumärke i sig! 

Bästa minnen från årets allsvenska, ur en speakers synvinkel: 


 

  • Umeå matchen: Jag var bakfull som en gris, men lyckades utföra ett lyckat framträdande i paus där 2 tappra flickor dansade med sina hundar inför 1200 skrikande fans.
  • Hammarby matchen: Sofia Skog gör mål efter 2 minuter, det var magiskt!
  • Mallbacken matchen: Jag sätter på mållåten för tidigt, Mallbacken stannar upp undrandes och Amelie sätter bollen lätt i mål. Jag blir hatad av media och av Karlstad för min fadäs. Men vi vann…
  • Borta match mot Hammarby: Jag lirar lite med Amerikanska Katie Ericsson innan match på kanalplan. Katie skjuter mig sönder och samman, och folk säger att tjejer har dåligt tillslag….bah!
  • Match mot Djurgården: Marika Domanski/Lyfors berömmer mig för mina insatser i speakerbåset, det var kul!

Nu är det slut på fotboll. Nu kommer hösten i en rasande fart och kyler ner folks levnadslustar, och bedövar landet med frost, kyla och förbittring.Jag är ett sommarbarn, och föredrar när solen skiner och svetten rinner i rumpvecket, men den tiden komemr snart igen….det är bara tålamod som behövs just nu! 

Något jag inte kan rekommendera över huvudtaget är det nya köpcentret 421 i högsbo. Jag och hela Göteborg hade planer på att besöka detta, i onsdags.Så mycket folk, så lite fritid, så mycket ondska vilar över 421.
Tyska elektronikjätten Mediamarkt hade en ”Balder-kö” som jag aldrig sett maken till. Köa för att komma in och bli av med pengar…nej tack, aldrig tack!Det enda som gav lite behållning, var att El-Giganten var där och bjöd på gratis korv och raggade kunder ur Mediamarkt-kön.Dom hade halva inne på mig med, och då menar jag att jag var sugen på korven men inte på El-Giganten!
Det kallar jag konkurrens! 

Övrigt som hänt? Ja, After Work i fredags med gamla grabbagänget. Rangmar skojade till det genom att skratta så mycket att hans snus ramlade ner i den nyinköpta ölen. Det är lite som ska till för att sprida en gemytlig och god stämning bland grabbar!Vi är av den lättroade skolan! 

Until next timeFralle 

Hejsan Hoppsan

Hejsan hoppsan lillebror! 

Livet var så lätt förr när man kunde se samma avsnitt av: Karlsson på taket, 500 gånger och fortsätta tokskratta åt samma skämt som idag skulle anses ganska löjeväckande!
Ja menar, en korpulent farbror på 14 år med en propeller på ryggen, med ”lillebror” som sin personliga bitch… 

I dag är mest en transportsträcka till morgondagens begravning.Begravningar är tungt. Av någon anledning är det väldigt tungt, kanske för att vi i våran släkt har en väldigt god stämning, och synnerligt roligt ihop i övriga fall.Och helt plötsligt skall vi sitta där och gråta ut på varandras axlar, hytta näven åt gud och fråga ”VARFÖR”!!!Kontrasten är svår, att farmor dog var nog av de flesta ganska väntat, men just stämningen som omger situationen runt omkring lägger sordin på allt.Men det är också en viktig stund att minnas och att leva med. …och kanske viktigast av allt, att få minnas det tillsammans med familjen. Det kanske låter lite ”Don Corleone”, men familjen är alltid viktigast!
( dock inte mellan 19-20 på söndagar, då ”vinna” i Innebandy tar över tronen) 

Som om inte det vore tragiskt nog, så öser det ner lera i Mölndal i dag, himlen är grå, Hammarby gör läggmatcher, IFK förlorar, och jag börjar ömma i min visdomstand!En helt vanlig Tisdag då….

Fest

Jaja, det var inte meningen att låta som en biblotikarie med lingon-vecka i förra inlägget!
Men är man sur, så är man sur!

När jag ändå vill förtrycka folk, kan vi väl prata lite om "Idol-Snäckan".
För det första, Snäckan är ett namn som passar alla under 3 år, vissa flickor runt 16 år och vissa utvalada drag-queens. Det passar inte till en wannabe-hårdrockare med töntiga poser, och som dessutom liknar genomsnittet Wrestlingbrottare! Jag tror att namnet, och endast namnet gör han så illa omtyckt som han ändå är.  ( ...och lite mummel-sången)

Sedan retade jag mig på att han i den lilla videosnutten innan låten sa: -Jag skiter väl i vad juryn säger.
Sedan när väl "Jag-fick-grått-hår-väldigt-snabbt-Clabbe" attackerar Snäckan ( Med rätta) så blir han lite lagom rödgråten, och säger att " -Jag sjunger så"
JUST DET, OCH DET ÄR INTE SÅ BRA!!!!!
Om man nu mot all förmodan skulle höra ett ord i låt-texten, så kanske rockigheten skulle gått fram lite.
Det var väl ändå hans genre??
Men han får nog Groupies ändå, det verkar ju komma med hela Idol-grejen!
Sedan att han är gammal kompis med Basshunter-jonas...ja va fan ska man säga...tycker man om honom mer då..??
Tyvärr är det väl just sådana här blogg-inlägg man får ta när man hakar på Idol-cirkusen.
Sorry...snäckis!

Annars var helgen inte bara pest, det var fest också!
En systemetnota på 700 bagare, suplades i sig av sköna gäster! Det var det trevligaste helgen hade att bjuda faktiskt. Fralle, hade bakat ( tror man säger bakat) 2 styck Taco paj av utsökta råvaror. Detta uppskattades glatt, tillsammans med några sällskapspel och eftersläckare!

Anna & Martin kom på efterfest vid 3.
Detta uppskattades inte av vår gnetna sur-granne.
Hon kunde tydligen inte slem-hosta i lugn och ro på natten, så hon skällde ut mig i söndags.
Men uppriktigt sagt...det skiter väl jag i!Slå mig med en fisk

Jag har svårt att räkna upp gånger då jag varit mer förbannad än nu!

Min ilska vilar över Hammarby IF dam-lag.
Så alla Hammarby hulliganer, ert Herr-lag skiter jag ödmjukast i, det är damlaget jag har en oplockad fisk med. Dom förlorade mot Mallbacken i går. Förmodligen en lägg-match, det känns i alla fall så nu!
Som om inte det skulle räcka, givetvis förlorade den grönvita röran mot QBIK veckan innan.
Vilket förasvårar JItex chanser att klara allsvenskt kontrakt!
Hur i helvete lyckas ni Hammarby, NI måste ju vara det sämsta laget, NI borde packa ner eran äckliga
"(K)anal-plan" och ta den pissstinkande tunnelbanan till Nor-ettan! SKÄMMES PÅ ERA FEJS!

Allt hänger nu på Söndagens hemma match mot Örebro/Karlslund!

Helvette!

Nordeabluff

Ojdå…min bankis, Nordea har blivit utsatt för terrorister igen!
Denna gång, ännu ett mail, av någon gris som uppmanar folk att logga in på en special-sida!
Brevet finns
här 
Mina tankar:
Hur dum får man bli! De säger att det är Nordeas Fraudkamp, vilket fritt översatt till jenkarspråket blir Bedrägeri-Kampanj!Dessutom är brevet skrivet på ett sådant sätt att en person som har tillgång att skriva ett massbrev till 2 miljoner kunder, aldrig skulle acceptera ett brev med så många språkliga brister som detta!Inga stavfel direkt, men heller inget svenskt-språk som skulle ”duga” i sådana här sammanhang!Jag fick detta mailet och irriterades hejdlöst av skurkarnas dumhet, och alla 100 personer som gick på det! 

GÅ INTE PÅ ALL SKIT!
Skärpning!

Lasse-Brass

Lasse-Brass

Här kommer en "Tribute" till min vän, och kollega Lasse-Liten!
Här spexar han inför ett främmande sällskap.
Han sjunger främling med en servett på huvudet, dessutom låtsas han vara Carola!
Like Lasse!


Laserveckan

Aaa..tjenare!

Long time now!
Vi har haft the "vansinnig-week-of-burning-helvette" på jobbet!
Därför har jag inte skrivit med önskad frekvens i blogg-skapet!

Detta i samband med en laserdome afton i måndags, har gjort att mitt huvud och det trasiga kött, som en gång var mina lår, endast tål kvällsunderhålling så som, äta, dricka och titta på TV.
Laserdoom, var faktiskt precis så töntigt och nördigt som man kan föreställa sig.
Fralle alias Terminator, sprang som en påsatt städkärring bland dimma och svarta labyrinter med hjärtat i halsgropen och svett i vecket!
Det som gjorde det lite trist, var att "almänna laserdoom sällskapet "slöt upp med vårt jobbgäng!
De spelar varje måndag, onsdag och fredag! ( Skaffa ett liv och det illa kvickt) och så fort man trodde man var på säker mark, stod det då inte en liten finnig 14-åring med euroforiskt dregel i mungipan och sköt mitt fejs till mars?  Varenda gång!
Till slut fick jag rycka  grabba-aset åt sidan, och förklara att  "snart är det inte bara laser-strålar som träffar dig mellan ögonen" Efter det lät han mig vara i fred! Allt är tillåtet i krig mina vänner!

På söndag är det Linköping och Jitex som gäller!
Mycket spännande i den Damallsvenska bottenstriden nu!
Sista matchen är sön 29/10 14.00.
Då ska jag inte spela mål-låten för tidigt.


Dr Phralle

Dagens första patient: Fabbe Lasse
Symtom: Mår inte bra på kvällen. Jäst mage, sura uppstötningar.
Diagnos: Antingen höstdeppression, eller dåliga matvanor.
Men i och med att Lasse alltid är glad så lutar det åt det sistnämnda!
Lasses frukost: Hönökaka med margarin, grädde.
Lasses lunchtallrik: 2 st Salta-S från Gothia cup -05.

Bättre mat!
Rekomenderas: Morotsjuice och linfröolja-kur i 14 dagar!
Samt att du opererar ut alla organ och ersätter med nya!

Dagens andra patient: Helena Ekman
Symtom: Gul-blå märken på armen
Diagnos: Oförsvarbart har hennes danska pojkvän, utan nåder, slagit en röd pölse-korv upprepade gånger på en nerv.
Rekomenderas: Dränk Danmark i Hof. Lär överlevande ett språk som kan talas och inte gurglas fram.

Doktorn has spoken.


Hihi

Det har visst läckt ut lite naket, på Idol-Cissi med flickvän på nätet.
Jag säger bara: bespara mig.
Aldrig vill jag se Cissi naken, knappt med kläderna på. Jag bojkottade Idol när Sara åkte ut!
Bara Swartling vill jag ännu mindre se naken!
osso jobbet...

Det haglar klychor på jobbet!
Tänkte radda en top:5.

1. Har du sovit över här eller? ( Till någon som är ovanligt tidig på kontoret)
2. E det mycke nu eller? ( En allmän fras, som ungefär..Tjena läget??)
3. Sovmorgon eller...?? ( När man trillar in 8.01 på jobbet.)
4.Här gick det undan. ( Efter Lunchen, bara för att mitt sällskap äter lite snabbare än vissa zengångs-kollegor, det är en mänsklig rättighet att själv få välja ät-tempo)

Och den vanligaste av dem alla...

5. Har ni möte eller...( När en eller flera personer pratar icke jobbrelaterat i några minuter)
Oftast från en person som blir stött, för att just den personen inte blev inbjuden på samtalet!
Ofta i relativitet med att precis den personen ofta blir lätt baktalad under just det mötet!

Mycke klyshor blire på en arbetsplats som min!
Ha en rolig tisdag!
( va fan säger jag?)


Helgen Gud glömde!

  Vilken helg, grejer hela tiden, precis som det ska vara!Det började i Fredags när min sambo och jag gjorde det heliga Ullaredsbesöket. Där märks det att det är skillnad på folk och en sjukt jävla massa folk. Ullared är ett maktpalats, de förbiseddas forum där den hungrigaste vinner.Sandra fick slåss med näbbar och klor, för att komma över en Tunika som är snuskigt inne just nu! Många ålderstignare fick sätta livet till i Tunika-kriget. Själv vandrade jag i godan ro, helt ovetande om det blodbad som rådde på damernas, på herrarnas kalsongavdelning. I en timma gick jag runt där och försökte gissa mig till vem av de 10 maniska män, som möjligtvis kunde ha avlagt den smygande prutt-lukten där vi stod.Jag uteslöt ingen, inte heller mig själv. Förmodligen var det den där 16 åringen som hade knutit sin scarf så hårt att pannvenen höll på att brista. 

Vi kom hem sent. Och nervositeten inför Lördagens stora match mellan Jitex och mallbacken började levra sig.

Det var en helt sjuk match, där jag som speaker hamnade i centrum för en gångs skull.Det var i 23 minuten lite gruff framför Mallbacken-målet och jag tittade med mördande blick på bollen samtidigt som tummen vilade på Cd-spelarens ”play”knapp i hopp om att få spela Jitex Mål-låt!Lyckligtvis fick jag också det, om det inte hade varit för den lilla detaljen att bollen inte var inne!När jag spelade ( tinnitus-högt), stannade mallbacken upp och Amelie kunde sätta bollen på riktigt i mål. Då spelade jag låten igen och låtsades som om det regnade.Jitex vann med 1-0. Snacka om 12:e spelaren.Dock creddade Tornfalk & Björk mig då de faktiskt höll med om att bollen var inne första gången! Domaren hade fel, jag hade rätt…som vanligt då!Läs ur
GP här. 
Ljudteknikern = Fralle

Blev också omnämnd i Damfotboll.com, fast då för andra saker.
Trötte Bernt på nätupplagan, har förmodligen inte fått älska på väldigt länge och måste nu utbryta i hat mot Jitex Bk. Jag kan bara häsla Bernt att du har helt fel, fråga själv, din kofta är skitful och glöm inte att sondmata din fru i kväll då det räcker med en seg gnällspik till middag!

Efter denna pers, och viktiga seger, behövde jag en styrketår. Jag och Joel med flera försvann ut i natten på biljard & Discobowling!Det blev lite shot-drickande vid bowlingbanan. Tyvärr var inte alla shot:ar mina, detta skrattades det åt en del. Avfallskvarnen och slattuppsamlaren Fralle visade sin mörka sida!Dessvärre hade min Sambo samma plan, fast hon kom hem senare….Dessvärre säger jag just för att hon inte kom ensam. Hon hade med sig en man hem. Min farbror.Fabbe Lasse hade inte ”orkat” gå hem, och övernattade högljutt i vår fin-soffa i all sin nakenhet!Detta gör nu att länstolen numera är min ordinarie position vid TV-beskådning!Efter detta följde jag och Joel upp gårdagens fylleslag vid bowlinghallen, med lite ”riktig” bowling i Mölndalshallen!Jag slog en stabil 700 poängare på 4 serier, och lyfte ett hedersamt snitt på 175. Inräknat årets första 200-serie!På grund att min försäkring inte täcker olycksfall, berättar jag inte vad Joel fick. 

Avslutningsvis, innebandy på kvällskvisten i går. En förlust mot de ”svarta” laget ( Som dock består av vita människor), var oheligt surt. Tänk vad tråkig idrott är när man förlorar!
Eller hur Joel?? =)

Minister-Cirkus

Vad är det med alla ministrarna egentligen.
Nu går det ut en till minister, en arbetsmarknadminister som heter Otto, som säger att han minsann har rökt hasch på en hippiestrand i norra Goa! Cool kille! Pajas!

Några anlitar svart hemhjälp, några skiter i licensen, några låter andra stå för deras hus så de slipper förmögenhetskatt. Ministrar för helvette, sluta snåla, ni har ju pengar?!? Använd dem!
Jag saknar pagrotsky, där hade vi en minister med karisma och skägg man kunde bita i!
Jag tycker den nya regeringen påminner om en stor pajas-samling, jag saknar den gamla!

Snälla Göran, allt är förlåtet!

Omval!

Bar-Mitzvah

Fram med mjödet, stäm upp till sång änglakören, nobelpristajm, och denna gång i litteratur.Jag tror Horace valde mellan följande –  

  • Carolina gynning – ” Du får 100 spänn om du hör vad jag säger”
  • Leif GW persson – ”Du får 100 spänn om du inte somnar innan sidan 18!”
  • Orhan Panuk – ” Du får 100 spänn om du hört talas om mig”
 

Jag kan tänka mig massor av exalterade personer som bara inte kunde vänta på att Horace skulle läcka vem vinnaren var.Inte helt otippat blev det Panuk. Låt er inte luras att namnet låter som en holländsk paj, karln har skrivit mycket bra. Tex självbiografin: Snö är mer än snö. ( Samt uppföljarna, kolera är mer än pest, och kvinna är mer än hemhjälp)
Han är vansinnigt djup vår vän Panuk, snö är mer än snö…ja om den är gul!En person på Aftonbladet sa det nog bäst: - Vem fan är Orhan Panuk?Ja, inte vet jag, men prisas ska han.
Horace tyckte bokverket hans var så bra, att han nästan ”kom” i söndagskaffet!Själv tyckte jag Da Vinci koden var bra!Varför finns inte nobelpriset i film? 

En annan sak som jag och Freddie filosoferade i dag om på fikat, var att det skulle bli väldigt konstigt om man satte upp älgens kön, i stället för huvud på väggen!
Det är sjukt, vi är sjuka på 3-fikat. 

Och i morgon bär det av till Ullared…där skall det investeras i ny bög-väst. Min Förra fick sig en runda målarfärg för mycket, och det får ju inte bli för hippt!Och känner jag min sambo rätt, kommer det att investeras i en hel del annat också!
Jag måste sluta kalla min egen väst för bög-väst….helt klart! 

I kväll blir det prima rumpsmisk för mina motståndare i innebandy!Det skall hagla stryk i den svettluktande hallen!No holds bar! 

/FRALLE